HTML

Száztizenegy

Ami csak eszembe jut, maximum száztizenegy szóban.

Friss topikok

Németország legértelmetlenebb metrója

2008.06.02. 16:21 bishop_a_szintetikus

Délelőtt találtam a spiegel.de-n egy rövid videóriportot „Berlin legértelmetlenebb közlekedési befektetéséről”, ami nem más, mint egy metróvonal a fővárosban. Micsoda véletlen! A Spiegel szerint a költségek magasak, és ésszerűtlen a vonalvezetés. Itt is, ott is folyó alatt kell átjutni, túl sok párhuzamot azonban mégsem érdemes vonni a berlini fúrás, illetve méltán hírhedt budapesti párja között.

Németországban ugyanis mindössze 60 millió eurót (azaz 15 milliárd forintot) költenek az új földalattira, míg Budapesten csak ebben az évben 74 milliárd forintot tesznek félre az összesen mintegy félezer milliárd forintot felemésztő gigaprojektre. Igaz, Berlinben ebből a pénzből csak 3 megállót építenek, 1500 méteres távon, amivel maximum a Fővám tér – Kálvin szakasz vetekedhet hasznosságában. (Videó németeseknek)

Szólj hozzá!

Címkék: négyes metró pazarlás 111

A bejegyzés trackback címe:

https://egyegyegy.blog.hu/api/trackback/id/tr72499649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása